BEEPOOL
NAUDOJIMOSI TAISYKLĖS
 
1. BENDROSIOS SĄLYGOS
 
1.1. „BeePool“ naudojimosi taisyklės (toliau – Taisyklės) reglamentuoja: (i) Skelbimų sukūrimą ir Skelbimų lentos naudojimosi taisykles, (ii) Naudotojų pareigas, (iii) Bendrovės atsakomybės sąlygas ir (iv) kitus su Skelbimų lentos naudojimu susijusius santykius.
1.2. Prieš pradėdamas naudotis Skelbimų lenta Naudotojas privalo išsamiai ir visapusiškai susipažinti su šiomis Taisyklėmis.
1.3. Naudotojas patvirtina ir laikoma, kad Naudotojas susipažino su Taisyklėmis ir su jomis sutinka bei įsipareigoja laikytis jų reikalavimų, (i) Naudotojui sutikus su Taisyklėmis Taisyklių 4.2 punkte numatyta tvarka, o taip pat (ii) kiekvieną kartą Naudotojui patalpinus Skelbimą ir/ar Naudotojui pradėjus naudotis Skelbimų lenta (jeigu Naudotojas nėra Skelbimą įkėlęs Naudotojas kaip tai nurodyta toliau).
 
2. SĄVOKOS
 
2.1. „Citybee Paslaugų teikimo taisyklės“ – Bendrovės paslaugų teikimo taisyklės (pasiekiamos adresu https://citybee.lt/lt/naudojimosi-taisykles/).
2.2. „Bendrakeleivis“ – Skelbimų lentos Naudotojas, kuris keliavo arba ketina keliauti Bendra kelione su Skelbimą įkėlusiu Naudotoju.
2.3. „Bendra kelionė“ – Skelbimą įkėlusio Naudotojo išimtinai asmeniniais tikslais planuojama vykdyti ar vykdoma kelionė Skelbime nurodytu maršrutu bei sąlygomis.
2.4. „Bendrovė“ – UAB „Prime Leasing“, juridinio asmens kodas 302565318, buveinės adresas Ozo g. 10A, LT-08200 Vilnius, Lietuvos Respublika.
2.5. „Naudotojas“ – Skelbimą įkėlęs Naudotojas, arba Bendrakeleivis, arba bet koks kitas fizinis asmuo, kuris sutinka su šiomis Taisyklėmis ir naudojasi Skelbimų lenta laikydamasis Taisyklių.
2.6. „Privatumo politika“ – Bendrovės privatumo politika, kurioje pateikiama informacija apie Naudotojo asmens duomenų tvarkymą, įskaitant apie Naudotojo, kaip duomenų subjekto, teises (pasiekiama adresu https://citybee.lt/lt/privatumo-politika/).
2.7. „Skelbimų lenta“ – BeePool Skelbimų lenta CityBee mobiliojoje programėlėje, kurioje Naudotojas gali patalpinti Skelbimą apie planuojamą Bendrą kelionę Transporto priemone, o Bendrakeleivis ieškoti Skelbimų.
2.8. „Skelbimą įkėlęs Naudotojas“ – Naudotojas, kuris paskelbia apie vietą Transporto priemonėje Kelionei konkrečiu maršrutu bei konkrečiu laiku.
2.9. „Skelbimas“ – Skelbimą įkėlusio Naudotojo sukurtas ir Skelbimų lentoje įkeltas įrašas, kuriame pateikiama pagrindinė informacija apie Bendrą kelionę (maršrutą, laiką, vietų skaičių Transporto priemonėje, ir pan.), bei kita informacija.
2.10. „Susirašinėjimo skiltis“ – Skelbimą įkėlusio Naudotojo ir Bendrakeleivio privatus susirašinėjimas apie Bendrą kelionę.
2.11. „Transporto priemonė“ – Skelbimą įkėlusio Naudotojo teisėtais pagrindais valdoma transporto priemonė.
 
3. SKELBIMŲ LENTOS STATUSAS
 
3.1. Bendrovė suteikia Naudotojams virtualią vietą Mobiliojoje programėlėje, kurioje Naudotojai turi galimybę paskelbti savo Skelbimus apie planuojamas Bendras keliones, skaityti Skelbimus, ieškoti Skelbimų, rašyti tiesiogines žinutes dėl Skelbimų bei tarpusavyje keistis susijusia informacija. Skelbimų lenta yra skirta fiziniams asmenims, skelbiantiems informaciją ir ieškantiems informacijos apie Bendras keliones.
3.2. Skelbimų lenta draudžiama naudotis komerciniais tikslais. Skelbimų lenta nėra skirta pavėžėjimo paslaugų siūlymui ar teikimui, keleivių vežimo organizavimo paslaugų teikimui, turistinių kelionių organizavimui ar bet kurios kitos komercinės veiklos vykdymui, ir tokių Skelbimų joje skelbti negalima.
3.3. Bendrovė suteikdama galimybę naudotis Skelbimų lenta nei tiesiogiai, nei netiesiogiai nėra atsakinga už Bendras keliones ir nevykdo keleivių vežimo organizatoriaus veiklos, neteikia jokių su tokia veikla susijusių paslaugų. Skelbimai yra skelbiami Naudotojų vardu ir negali būti laikomi Bendrovės pasiūlymu atlikti ar neatlikti bet kuriuos veiksmus. Bendros kelionės yra Naudotojų savarankiški asmeniniai veiksmai, atliekami jų pačių sprendimu ir jų vardu, rizika bei atsakomybe.
3.4. Skelbimų lenta yra suteikiama naudotis neatlygintinai; Naudotojai gali naudotis Skelbimų lenta nemokamai.
3.5. Visi susitarimai dėl Bendrų kelionių yra suderinami, sudaromi ir vykdomi tiesiogiai tarp Naudotojų pagal pačių Naudotojų tarpusavyje pasirinktus būdus, nusistatytas ir suderintas sąlygas. Už visą Skelbimų lentoje patalpintą informaciją, įskaitant Naudotojų informaciją pateiktą Susirašinėjimo skiltyje, ir su ja susijusių įsipareigojimų vykdymą vienas kitam atsako patys Naudotojai. Bendrovė nėra tokių susitarimų ar susirašinėjimo šalimi, Naudotojams netarpininkauja, nederina jų susitarimų ar nesutarimų, ir, atitinkamai, neprisiima jokios su tuo susijusios atsakomybės, rizikos ar pareigų.
3.6. Bendrovė nekontroliuoja, ir, atitinkamai Bendrovė nesuteikia jokių garantijų ir neprisiima jokios atsakomybės ar rizikos dėl:
3.6.1. Naudotojų patikimumo, reputacijos ir susijusių savybių;
3.6.2. Naudotojų veiksmų ar neveikimo;
3.6.3. susitarimo tarp Naudotojų dėl Bendrų kelionių sudarymo ir vykdymo;
3.6.4. bendrų kelionių vykdymo;
3.6.5. skelbimų turinio, Susirašinėjimo skiltyje esančios informacijos turinio ir kitos Naudotojų pateikiamos informacijos;
3.6.6. naudotojų tarpusavio susirašinėjimo ar kitokio bendravimo Skelbimų lentoje;
3.6.7. bendrų kelionių, asmeninių daiktų, Transporto priemonių ir kito turto saugumo, taip pat Naudotojų gyvybės ir sveikatos bei žalos bet kuriam iš šių dalykų;
3.6.8. techninių, ryšio ar kitų trikdžių ar kliūčių, dėl kurių Skelbimų lenta laikinai nefunkcionuoja, kurios gali turėti įtakos Bendrų kelionių planavimui ar susisiekimui su kitu Naudotoju;
3.6.9. bet kokių trečiųjų asmenų veiksmų ar neveikimo.
3.7. Atitinkamai, Taisyklės nereglamentuoja santykių tarp Naudotojų, susiklostančių Taisyklių 3.6 punkte numatytais atvejais ar dėl Taisyklių 3.6 punkte nurodytų atvejų.
3.8. Skelbimų lentą draudžiama naudoti:
3.8.1. komerciniais tikslais, siekiant gauti pelną ir / ar siekiant organizuoti ūkinę – komercinę Bendrakeleivių pervežimo, pavėžėjimo, krovinių transportavimo veiklą, turistines keliones ir kitai veiklai, siekiant gauti pelno;
3.8.2. pažeidžiant šias Taisykles, taikomų teisės aktų reikalavimus;
3.8.3. neteisėtais tikslais, būdais, priemonėmis ir pan.
3.9. Bendrovė, nustačiusi ir/ ar gavusi informacijos, kad Skelbimų lenta yra naudojamasi pažeidžiant Taisyklių 3.8 punkto reikalavimus, turi teisę nedelsdama savo nuožiūra apriboti reikalavimų nesilaikančių Naudotojų galimybę naudotis Skelbimų lenta.
3.10. Kadangi galimybė naudotis Skelbimų lenta yra teikiama neatlygintinai ir priklauso nuo daugelio veiksnių, Bendrovė negarantuoja, kad Naudotojai visuomet norimoje vietoje ir norimu laiku galės pasinaudoti Skelbimų lenta. Bendrovė taip pat turi teisę:
3.10.1. sustabdyti, pildyti, keisti ar nutraukti tam tikrų Skelbimų lentos funkcijų ar jų dalies veikimą, taip pat keisti joje esančių elementų išdėstymą;
3.10.2. tobulinti Skelbimų lentą, savo informacinę sistemą ir šalinti pastebėtus trūkumus.
 
4. TAPIMAS NAUDOTOJU. NAUDOTOJŲ PAREIGOS
 
4.1. Skelbimų lenta turi teisę naudotis ir Skelbimus dėti tik fiziniai asmenys, sulaukę 18 (aštuoniolikos) metų amžiaus, atlikę šiose Taisyklėse nurodytus veiksmus ir atitinkantys Taisyklėse nurodytus reikalavimus. Prisijungdamas prie Skelbimų lentos ir naudodamasis Skelbimų lenta Naudotojas patvirtina, kad yra sulaukęs 18 (aštuoniolikos) metų amžiaus.
4.2. Tam, kad galėtų naudotis Skelbimų lenta, Naudotojas privalo:
4.2.1. būti susikūręs Paskyrą pagal CityBee Paslaugų teikimo taisykles (ir ši Paskyra turi būti neužblokuota, nesustabdyta);
4.2.2. atidžiai ir atsakingai perskaityti Taisykles;
4.2.3.išreikšti sutikimą su Taisyklėmis ir kitais dokumentais bei informacija, kiek tai taikoma;
4.2.4. pateikti kitus duomenis, informaciją ir / arba dokumentus, kurių pagrįstai gali paprašyti Bendrovė registracijos metu.
4.3. Naudotojas įsipareigoja:
4.3.1. skelbimų lentoje netalpinti tikrovės neatitinkančios, įžeidžiančios, klaidinančios ir kitos draudžiamos informacijos, taip pat ir informacijos, pažeidžiančios kitų asmenų teises;
4.3.2. Bendrovei pareikalavus, pašalinti informaciją iš Skelbimų lentos, jei yra pagrindo manyti, kad paskelbta informacija neatitinka Taisyklėse įtvirtintų sąlygų ar kitų teisės aktų reikalavimų;
4.3.3. elgtis korektiškai bei pagarbiai bendraudamas su kitu Naudotoju, Bendrove ir susirašinėdamas Skelbimų lentoje;
4.3.4. netalpinti Skelbimų lentoje reklaminės ar komercinės medžiagos;
4.3.5. laikytis šių Taisyklių reikalavimų;
4.3.6. nekelti žalos kitiems Naudotojams, Bendrovei bei kitiems Bendros kelionės dalyviams ir/ar jų turtui;
4.3.7. nekenkti bei nedaryti jokių aktyvių veiksmų, kurie gali paveikti Skelbimų lentos operacinę sistemą ir/ar atskiras jos funkcijas;
4.3.8. laikytis kitų teisės aktų reikalavimų.
 
5. SKELBIMO KŪRIMAS. SKELBIMĄ ĮKĖLUSIO NAUDOTOJO PAREIGOS
 
5.1. Skelbimą įkėlęs Naudotojas Skelbimų lentoje įkeliamame Skelbime pateikia šią informaciją:
5.1.1. išvykimo vietą ir laiką;
5.1.2. atvykimo vietą;
5.1.3. bendrai kelionei naudojamą Transporto priemonę (pavadinimas, modelis, metai);
5.1.4. transporto priemonės laisvų ir Kelionei laisvų sėdimų vietų skaičių;
5.1.5. kitas savo nuožiūra Bendrai kelionei nustatytas sąlygas, neprieštaraujančias Taisyklėms bei teisės aktams (pvz., dėl gyvūnų transportavimo, kelionės išlaidų kompensavimo, kt.).
5.2. Skelbimą įkėlęs Naudotojas, gavęs Bendrakeleivio užklausą vietai Transporto priemonėje, gali prijungti Bendrakeleivį prie Bendros kelionės arba Bendrakeleivio užklausą atmesti.
5.3. Pasikeitus Skelbimo sąlygoms, Skelbimą įkėlęs Naudotojas privalo asmeniškai susisiekti su visais Bendrakeleiviais, kuriuos yra prijungęs prie Bendros kelionės.
5.4. Skelbimą įkėlęs Naudotojas taip pat privalo:
5.4.1. turėti galiojančius, teisę vairuoti Transporto priemonę patvirtinančius dokumentus, Transporto priemonės registravimo ir galiojančius techninės apžiūros dokumentus, galiojantį Transporto priemonių valdytojų privalomojo civilinės atsakomybės draudimo polisą (jeigu taikoma), kitus reikiamus dokumentus. Bendrakeleiviui pareikalavus, Skelbimą įkėlęs Naudotojas privalo pateikti šiuos dokumentus susipažinti Bendrakeleiviui;
5.4.2. užtikrinti, kad Bendrai Kelionei vykdyti naudojama Transporto priemonė būtų techniškai tvarkinga ir švari.
5.5. Skelbimą įkėlęs Naudotojas privalo pats pasirūpinti savo ir savo daiktų saugumu tiek prieš Bendrą kelionę, tiek ir jos metu.
5.6. Už bet kokią žalą, sukeltą Bendrovei, Bendrakeleiviui ar tretiesiems asmenims, Skelbimą įkėlęs Naudotojas atsako pagal galiojančius teisės aktus.
 
6. BENDRAKELEIVIO PAREIGOS
 
6.1. Skelbimų lentoje Bendrakeleivis gali pasirinkti bet kurią Bendrą kelionę. Pasirinkus norimą Bendrą kelionę, Bendrakeleivio užklausa dėl vietos(-ų) Transporto priemonėje pateikiama Skelbimą įkėlusiam Naudotojui.
6.2. Bendrakeleivis privalo pats pasirūpinti savo ir savo daiktų saugumu tiek prieš Bendrą kelionę, tiek ir jos metu.
6.3. Už bet kokią žalą, sukeltą Bendrovei, Skelbimą įkėlusiam Naudotojui ar tretiesiems asmenims, Bendrakeleivis atsako pagal galiojančius teisės aktus.
 
7. ATSAKOMYBĖ
 
7.1. Bendrovė:
7.1.1. neatsako už Naudotojų veiksmus (neveikimą), dėl kurių kilo žala kitų Naudotojų ir / arba trečiųjų asmenų nuosavybei, sveikatai ar bet kuriems kitiems interesams;
7.1.2. neatsako už neteisėtus Naudotojų veiksmus (neveikimą);
7.1.3. neatsako už Naudotojų patirtus nuostolius, (tiesioginius ir netiesioginius), žalą;
7.1.4. neatsako už atvejus, numatytus Taisyklių 3.6 punkte;
7.1.5. neprisiima jokios rizikos dėl Skelbimų, Bendrų kelionių ar bet kokių Naudotojų veiksmų, atliktų naudojantis Skelbimų lenta, vykdant Bendras keliones ir pan.
7.2. Bendrovė nenagrinėja Skelbimų lentos Naudotojų tarpusavio pretenzijų dėl Naudotojų veiksmų ar neveikimo, Bendrų kelionių, Skelbimų, Naudotojų pateikiamos informacijos, tarpusavio bendravimo Skelbimų lentoje ar kitų klausimų.
7.3. Bendrovė netikrina Naudotojų valdomų Transporto priemonių registravimo ir draudimo dokumentų, Transporto priemonių techninės būklės ir pan., todėl Naudotojams nesuteikia jokių garantijų, ir Naudotojų bei trečiųjų asmenų atžvilgiu neprisiima jokios atsakomybės dėl žalos, atsiradusios pažeidus šias Taisykles, atlyginimo. Bendrovė netikrina Bendrakeleivių tapatybės, todėl Bendrovė Naudotojams nesuteikia jokių garantijų bei neprisiima jokios su tuo susijusios atsakomybės.
7.4. Naudotojai atsako už Skelbimų lentoje patalpintą informaciją. Bendrovė neatsako už Naudotojų Skelbimų lentoje skelbiamą informaciją, tačiau Bendrovė turi teisę, savo nuožiūra ar vykdydama kompetentingos valstybinės institucijos reikalavimą, pašalinti bet kokią Naudotojo informaciją, patalpintą Skelbimų lentoje.
7.5. Naudotojai išimtinai savo rizika ir atsakomybe:
7.5.1. naudojasi Skelbimų lenta (įkelia Skelbimus bei jų ieško, bendrauja tarpusavyje ir pan.);
7.5.2. vykdo Bendras keliones ir/ar jose dalyvauja kaip Bendrakeleiviai.
7.6. Tuo atveju, jeigu dėl Naudotojo veiksmų naudojantis Skelbimų lenta ar dėl Bendrų kelionių Naudotojui kyla reguliacinės, mokestinės ar kitokios administracinės prievolės, Naudotojas privalo jas įvykdyti, ir, atitinkamai, įsipareigoja apsaugoti Bendrovę nuo bet kokių su tuo susijusių prievolių ir kaštų.
 
8. ASMENS DUOMENŲ APSAUGA
 
8.1. Bendrovė Skelbimų lentoje gaunamus ir/ar surenkamus Naudotojų asmens duomenis renka, kaupia, sistemina, naudoja ir saugo vadovaudamasi Bendrovės Privatumo politikoje pateiktomis nuostatomis (https://citybee.lt/lt/privatumo-politika/).
8.2. Naudotojai naudodamiesi Skelbimų lenta per Susirašinėjimo skiltį gali patys atskleisti kitai šaliai savo asmens duomenis kaip, pvz., savo pilną vardą ir pavardę, tel. numerį, el. pašto adresą, gyvenamosios vietos adresą ir pan. Bendrovė informuoja, kad nerenka ir nesaugo Naudotojų asmens duomenų iš Susirašinėjimo skilties ir taip pat pabrėžia, kad Naudotojas, atskleisdamas savo asmens duomenis kitai šaliai, pats prisiima visas iš to kylančias pasekmes.
8.3. Bendrovė pažymi, kad nesprendžia individualių ginčų, susijusių su Naudotojų patirtimis naudojantis Skelbimų lenta ir neatskleidžia Naudotojų asmens duomenų (pvz., pilno vardo ir pavardės, kontaktų) kitam Naudotojui, išskyrus atvejus, kai tai padaryti Bendrovę įpareigoja teisės aktai ar to reikalauja tokią teisę turinčios kompetentingos institucijos.
 
9. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
 
9.1. Bendrovė turi teisę vienašališkai keisti šias Taisykles. Bendrovė apie Taisyklių pasikeitimus informaciją pateikia Bendrovės interneto tinklapyje https://citybee.lt/lt/.
9.2. Bendrovė turi teisę bet kuriuo metu, iš anksto nepranešusi, savo nuožiūra apriboti Skelbimų lentos Naudotojų galimybę naudotis Skelbimų lenta. Informaciją apie taikomus apribojimus Naudotojai gali gauti raštu kreipdamiesi į Bendrovę.
9.3. Šios Taisyklės aiškinamos ir taikomos, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teise, ginčai sprendžiami Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.
9.4. Tuo atveju, jeigu Skelbimų lentos Naudotojui kyla bet kokių su Taisyklių aiškinimu arba taikymu susijusių klausimų, taip pat kilus Skelbimų lentos techniniams nesklandumams, Naudotojas gali susisiekti su Bendrovės atstovais šiais kontaktais: telefonu 8700 44 844, el. paštu info@citybee.lt.